My Love, My Child, My Way
  < főoldal
Vimeo
 
   

ESKÜVŐI FILM, -VIDEÓ, ÉS -CINEMATOGRÁFIA

Esküvői Film-rendezés                 Jó-e a kameraarcod                 Trend & Tradíció                 Csomagok

 
 
 

 

Esküvői Film

 
   

Láttam rengeteg filmet.
klasszikus és modern;
művész és kommersz;
víg és drámai;
sokat tanultam belőlük.

Hallgattam filmesztétikát, filmtörténetet, rendezési ismereteket a Filmművészeti Egyetemen, így pontos ismereteim vannak arról, hogy egy nagy-, és kisjátékfilm mitől működik. Pusztán technikai tudás és háttér nem elegendő. Ezeket a gyakorlati megoldásokat igyekszem átültetni a Szerelem világába, a Ti történetetekbe, legyen szó Szerelmes-, vagy MeseFilmről. Azaz esküvői film, esküvői videó vagy gyermek ill. család filmről.

Így nálam, amikor esküvői film -ről beszélek, ez nem csupán hangzatos szóhalom mely gyakorlatban csupán egy divatosabban tálalt klasszikus (és unalmas) esküvői videó -t takar, hanem filmes eszközökkel és szemlélettel elkészített mozifilm hatású alkotást.

Nézzetek meg néhányat munkáimból a portfoliomban.

Vagy kövessetek nyomon a film-BLOG-omban.

 

Jó-e a 'kameraarcod'..

 
   

Természetesen nem minden esetben van lehetőség esküvői film készítésére. Mindenkiből tudok filmhőst faragni, még abból is aki világ életében félt a kamerától, vagy azt hitte idáig, hogy "rossz kamera-arca" van. Ilyen nincs, csak rossz szögben tartott kamera.

Ugyanakkor mégis van három feltétel, melynek hiányában inkább az esküvői ShortWay-Film csomagot ajánlom a figyelmetekbe.

Az egyik nagyon fontos dolog az esküvői Film készítéshez, hogy legyetek elszántak és igazán akarjatok Szerelmes Filmhősökké válni.

A másik fontos elem, hogy legyenek maximalista igényeitek és szánjatok időt arra, hogy ezt meg is alkothassuk közösen.

A harmadik, s talán legfontosabb, hogy szeressétek jól érezni magatokat! A tapasztalatok szerint az első snitt után ez már könnyedén megy. :)

Ha viszont inkább arra vágytok; hogy csupán legyek résen a legjobb pillanatoknál, nem akarnátok külön kreatív session-öket (ami összeköthető a kreatív fotózással is), csupán high-class módon megörökíteni a Nagy Nap történéseit, akkor a ShortWay-Film csomag a Ti választásotok.

 

Trend & Tradíció

 
   

Bárhogy legyen is, igyekszem minden segítséget megadni, hogy a legjobban döntsetek, ezért;

- olyan technikával dolgozom (-zunk) mely diszkrét, nem kelt feltűnést, így az esemény nem az esküvői filmes -ről, esküvői videós -ról, esküvői cinematográfus -ról szól, hanem továbbra is Rólatok,

- Trend & Tradició. Bár fiatalos és modern anyagokat készítek, a forgatáson nem tolakszunk, nem 'mászunk senki arcába' a kamerákkal, megőrizzük a szertartás/esemény ünnepélyességét, meghittségét. Tesszük ezt mind viselkedésünkkel, mind öltözetünkkel,

- kizárólag olyan partnerekkel dolgozom együtt, akik korábban már bizonyították, hogy a fenti (és egyéb) feltételeknek hitelt érdemlően megfelelnek, és ezért kezeskedem is.

Partnereimmel való együttműködés jegyében, nem csak jó szívvel ajánljuk egymást mint egyéni szakembert, hanem közös csapatot alkotva, olyan - esküvői fotós kontra esküvői filmes - csomagokat is létrehoztunk melynek lényege, hogy egy csomagban kapjátok Esküvőtök tökéletes digitális lenyomatát, hisz optimális esetben ahol véget érnek az esküvői fotó lehetőségei, ott kezdődik az esküvői film fontossága és fordítva.

Így nem kell azon rágódnotok, hogy ki legyen a választott esküvői film -es/ esküvői videó -s/ esküvői fotós / esküvői cinematográfus és, hogy Ők mennyire fogják jól kiegészíteni egymást, mennyire tudnak együtt dolgozni és nem pedig egymást akadályozni, mert biztosan tudhatjátok; összeszokott és egymást felelősséggel kiválasztott párosról van szó.

 

CSOMAGOK

 
   

A CINEMATIC SHORTWAY-Film csomag

Ekkor a Nap krónikásaként követem az eseményeket, azaz nem törekszem kreatív szituációkkal terhelni Titeket :). Ekkor a célom a pontos, precíz és elvárható professzionalizmus.

Ebben a variációban egy körülbelül 5 perces klip hangulatú, rövid anyag készül, pörgős, modern, fiatalos hangvételben. Hosszúsága révén kevésbé képes hatni az érzelmekre mint egy HighWay-film.

A csomag része a teljes nap nyersanyaga is(hossza a választott al-csomagtól függ), dokumentumszerűen editálva, eredeti hanggal. A felvétel időtartama tetszőlegesen változtatható, alapesetben a készülődéstől egészen az éjszakába nyúlóan tart.

Ez a klasszikus "egy rövid, és egy hosszú anyag" kéréseknek felel meg, de a mai európai és amerikai standardokhoz igazodva, minőségi kompromisszumoktól mentesen.

 

A CINEMATIC WEDDING HIGHWAY-Film csomag

 
   

Nagyon fontos tudni, hogy bár mindenki percekben méri a szolgáltatásokat (s gyakorta tévesen a " hosszabb a jobb "-ban hisznek), egy igazi film ismérve nem az, hogy hány perces.

A story vezetés, a (tartalmi)minőség és az élvezhetőség kell, hogy domináljanak.

Így könnyen lehet, hogy míg a Ti Történetetek 20 percben tud kibontakozni teljes pompájában, addig másoknak sokkal élvezetesebb lesz pl. 5 percben látni mindazt, ami fontos számukra.

Ezért fontos, hogy amikor egyedi, személyre szabott alkotásokról beszélünk, akkor ne egy merev 'csomag' lehetőségeit kelljen magatokra erőltetni, hanem közösen átbeszélve, megismerve Titeket, a Ti Történeteteket, az optimális kereteket találjuk meg. Így az alábbi két ajánlat csupán a legnépszerűbb, illetve leggyakrabban kért és bevállt változatokat jelenti;

 

HighWay-film 10 min.

 
   

Körülbelül 10 perces összefoglaló az esküvő napjáról filmművészeti eszközökkel, modern és fiatalos stílusban vágva (itt jegyezném meg, hogy a 'vágás' nem csupán egy vágóprogram ismeretét jelenti, hanem feltételez pl. montázselmélet-i tudást is). E csomagnak nem része a nyersanyag, mert általában minden jelentős és jól sikerült snitt lehetőség szerint felhasználásra kerül a filmben. Természetesen ez nem mindig sikerül így, ráadásul egy-egy helyszín eredeti történéseit néha jól eshet változatlanul is megnézni.

A teljes napi nyersanyag külön szolgáltatásként kérhető.

 

HighWay-film Extra 20 min.

A HighWay-film extra 20 percnyi tetszőlegesen összeválogatott, több filmből álló csomag, melyet tetszésetek szerint állíthattok össze. Lehet benne pl. egy 5 perces ShortWayFilm, egy 10 perces dokumentumszerűen vágott film, és egy 5 perces Engagement Session. De akár egy család vagy gyermek portré is. Ti döntitek el. A csomag része a teljes nap nyersanyaga is, dokumentumszerűen editálva.

Az esküvői film csomagok mindegyikének az egyik fő jellemzője a modern és trendi stílus mellett, hogy atmoszférát teremtenek, megérintenek, s képesek az érzelmekre hatni még akkor is, ha éppen más, teljesen idegen Párok moziját is nézitek.

 

Minden csomag közös jellemzője és része a személyes kapcsolat.

 

Ezért szeretnék Veletek személyesen is találkozni és kötetlenül átbeszélni az elképzeléseket.

Ha a fentiek ellenére mégsem sikerülne találkoznunk, szeretnék Nektek nagyon boldog pillanatokat és termékeny Jövőt kívánni!